Når popkultur møde finkultur på restaurant!

Tradition – og fornyelse som levevej?

Et stadigt mere kræsent publikum med penge på lommen skal lokkes ud og spise på restaurant i storbyerne og koncepterne står i række for at snuppe opmærksomhed og indholdet af pengepung. Et paradigme imellem danske, traditionel restaurantmand og fastfood genren synes at udkæmpe hinanden i disse år: På den ene side er stegt flæsk og persillesovs ad libitum at finde på de fleste gængse kroer og beværtninger, og der synes at være et stabilt aftag af gris i alle afskygninger på restauranterne – lige fra pølser i hotdogs, til ny-dansk pulled pork (fra USA) til Flæskesteg med hele svineriet af kartofler, surt og sødt tilbehør!

Over for det traditionelle står mobile, sågar popup-restauranter i form af Food trucks med alverdens tilbud om varme og kolde retter fra hele verden. Mad og drikke indtages på bænke og stående i solen og kan være så eksotisk som en chilensk Ceviché, en mexicansk Chilli, eller hvad med en ny-dansk opfindelse som en gourmet hotdog med ramsløg pesto, gedepølse, øl gæret brød og svampekompot? Hipsterbølgens forventninger har helt andre rammer og publikum end de etablerede og fastlåste former for restauration.